FAQ2021-01-02T21:10:09+01:00

Veelgestelde vragen

Corona maatregelen locatie fotoshoots2021-01-02T20:03:47+01:00

Fotoshoots op locatie zijn toegestaan mits rekening houden met volgende regels:

 • Er mogen max. 3 volwassenen (en/of kinderen boven 12 jaar) tijdens de fotoshoot aanwezig zijn (excl. mezelf als fotografe).
 • Indien jullie niet tot een bubbel behoren, moet er een afstand van 1,5 meter bewaard worden indien er geen mondmasker gedragen wordt.
 • Wij houden ten alle tijde minstens 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Ik draag gedurende de ganse fotoshoot een mondmasker.
 • Jullie hoeven tijdens de fotoshoot geen mondmasker te dragen.
 • De fotoshoot kan enkel doorgaan op locaties waar geen mondmaskerplicht geldt.

Update 2 januari 2021

Corona maatregelen studio fotoshoots2021-01-02T20:08:29+01:00

Fotoshoots in m’n studio zijn toegestaan, maar er gelden erg strenge maatregelen:

 • Er mag max. 1 volwassene in de studio aanwezig zijn, vergezeld van kinderen (onder de 12 jaar).
 • Ik hou ten alle tijde minstens 1,5 meter afstand van jou en/of de kinderen.
 • Ik draag gedurende de ganse fotoshoot een mondmasker.
 • De volwassene is verplicht om de ganse tijd (behalve op het moment dat ik effectief haar fotografeer) een mondmasker te dragen.
 • Voor en na de fotoshoot wordt de studio ontsmet.
 • Er wordt ontsmettingsgel aangeboden voor en na de fotoshoot.
 • Alle gebruikte accessoires worden uiteraard gewassen.

Update 2 januari 2021

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de fotoshoot?2021-01-02T20:41:56+01:00

Ongeveer een week voor de fotoshoot zal je van mij een uitgebreide mail ontvangen met verschillende tips ter voorbereiding van onze fotoshoot.

Hoeveel foto’s ontvang ik na m’n fotoshoot?2021-01-02T20:50:23+01:00

Het aantal foto’s die je ontvangt na de fotoshoot is afhankelijk van het gekozen pakketje. Op elke type fotoshoot pagina vindt je de prijzen voor de fotoshoot & het aantal inbegrepen foto’s staan hierbij vermeld. Na de fotoshoot ontvang je een link naar een online galerij. Vanaf die online galerij mag je jouw favoriete foto’s kiezen. Eventuele extra foto’s kunnen uiteraard bijgekocht worden.

Hoeveel kost een fotoshoot?2021-01-02T20:58:55+01:00

Ik heb verschillende pakketjes per type fotoshoot uitgewerkt, afhankelijk van jouw wensen. De prijzen van de pakketjes staan zichtbaar op m’n website om zo open en eerlijk mogelijk te communiceren.

Kan ik m’n foto’s privé houden?2021-01-02T20:57:01+01:00

Uiteraard kan dat. Voor onze fotoshoot bezorg ik je een vragenlijst waarin ik je toestemming vraag of ik al dan niet jouw foto’s mag delen op social media (met of zonder naamsvermelding). Indien je me toestemming geeft om een of meerdere foto’s te delen, maak je kans op een gratis print van jouw favoriete foto ter waarde van 30 euro.

Moet ik zelf accessoires of props meebrengen voor m’n newborn fotoshoot?2021-01-02T20:52:05+01:00

Nee, dat is helemaal niet nodig. Ik heb een studio voor props & leuke accessoires.
Indien je zelf (sentimentele) props of accessoires hebt die je wilt verwerken in de fotoshoot, is dat uiteraard mogelijk.

Waar vindt een gezinsfotoshoot plaats?2021-01-02T20:38:56+01:00

M’n gezinsfotoshoot Pure Joy vinden plaats op een locatie naar keuze. Enkele suggesties kan je hier vinden. Leuke locaties zijn (bloemen)velden, bos, heides …. Voor locaties buiten een straal van 25km van Vilvoorde vraag ik 0,5 euro / km vergoeding.

Waar vindt een newborn fotoshoot plaats?2021-01-02T20:32:41+01:00

k bied verschillende soorten newborn fotoshoots aan. De plaats van de fotoshoot is dus afhankelijk van de gekozen reportage.

Fresh 48h Deze fotoshoot vindt plaats in de materniteit. Hiervoor kom ik dus ter plaatse bij jouw geboorteplaats.

Sweetly Swaddled, Loving Arms & Cuteness Overload Deze fotoshoots vinden plaats in m’n fotostudio te Vilvoorde.

Loving Home Deze fotoshoot vindt plaats bij jouw thuis.

Waar vindt een zwangerschapsfotoshoot plaats?2021-01-02T20:37:41+01:00

Ik bied verschillende soorten zwangerschapsfotoshoots aan, afhankelijk van de gekozen fotoshoot vindt de fotoshoot plaats op onderstaande plekjes:

Pure Belly Love Deze fotoshoot vindt plaats in m’n fotostudio te Vilvoorde.

Milk Bath Deze fotoshoot vindt plaats in m’n badkamer in m’n woonhuis te Vilvoorde, of bij jouw thuis (enkel mogelijk indien je een bad hebt met voldoende ruimte errond).

Pregnancy Glow & Expecting Family Deze fotoshoots vinden plaats op een locatie naar keuze. Enkele suggesties kan je hier vinden. Leuke locaties zijn (bloemen)velden, bos, heides …. Voor locaties buiten een straal van 25km van Vilvoorde vraag ik 0,5 euro / km vergoeding.

Wanneer en hoe krijg ik de foto’s van de fotoshoot te zien?2021-01-02T20:55:10+01:00

Na de fotoshoot neem ik m’n tijd om de mooiste foto’s te selecteren en te bewerken voor je.
Deze bewerkte foto’s kan je via een online galerij bekijken binnen de 2 weken na de fotoshoot. Vanaf die online galerij kan je eveneens jouw digitale foto’s die in de prijs waren inbegrepen, downloaden. Heb je interesse in fotoproducten? Laat me dit dan zeker tijdens onze fotoshoot weten en dan nodig ik je graag uit in m’n fotostudio om m’n producten te laten bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer moet ik m’n newborn fotoshoot boeken?2021-01-02T19:58:49+01:00

Het is aangeraden om je fotoshoot te boeken van zodra je zeker weet dat je een fotoshoot bij Pure Life Fotografie wilt vastleggen. Ik heb namelijk slechts enkele plekjes per maand beschikbaar. Zo kan ik garanderen dat de fotoshoot volledig gepersonaliseerd wordt en hebben we voldoende tijd om de fotoshoot te plannen, afspraken te maken. Is je baby al geboren? Twijfel dan niet om contact met me op te nemen, misschien heb ik alsnog een plekje voor je beschikbaar!

Wanneer moet ik m’n zwangerschapsfotoshoot boeken?2021-01-02T19:56:29+01:00

Het is aangeraden om je fotoshoot te boeken van zodra je 20 weken zwanger bent. Zo hebben we voldoende tijd om de fotoshoot te plannen, afspraken te maken en ben ik zeker in de mogelijkheid om jouw fotoshoot te doen. Ben je al wat later in je zwangerschap, twijfel dan niet om contact met me op te nemen, misschien heb ik toch nog een plekje voor je beschikbaar!

Wanneer wordt m’n baby het beste gefotografeerd?2021-01-02T20:30:06+01:00

Ik bied verschillende soorten newborn fotoshoots aan, net omdat het niet altijd vanzelfsprekend is om binnen de eerste maand al buitenshuis een newborn fotoshoot te doen.

Fresh 48h Deze fotoshoot vindt plaats in de materniteit, dus hierbij is het uiteraard van belang dat de fotoshoot ingepland wordt binnen de periode dat je in de materniteit verblijft. Boek hiervoor dus zeker op tijd.

Sweetly Swaddled Tijdens deze studio fotoshoot worden de typische geposeerde en ingebakerde newborn foto’s gemaakt. Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om deze fotoshoot te doen tijdens de eerste 3 weken van de geboorte van je kindje. Boek hiervoor dus zeker op tijd.

Loving Arms Bij deze studio fotoshoot worden de emoties tussen jou, je partner & baby centraal geplaatst. Deze fotoshoot kan plaatsvinden tot ongeveer 6 maanden.

Cuteness Overload Tijdens deze studio fotoshoot worden de typische geposeerde en ingebakerde newborn foto’s gemaakt en gecombineerd met het Loving Arms concept. Om vooral het eerste gedeelte van de fotoshoot zo vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om deze fotoshoot te doen tijdens de eerste 3 weken van de geboorte van je kindje. Boek hiervoor dus zeker op tijd.

Loving Home Deze fotoshoot vindt plaats bij jouw thuis. Het echte, dagelijkse leven met je kindje wordt vastgelegd. Deze fotoshoot kan plaatsvinden tot ongeveer 6 maanden.

Is je baby al te oud? Twijfel niet om me alsnog te contacteren met al je vragen. Ik help je met veel plezier verder.

Wat is de beste tijd voor het inplannen van een zwangerschapsshoot?2021-01-02T19:45:44+01:00

Zwangerschap fotoshoots worden het beste gedaan als je 7-8 maanden zwanger bent. Ben je in verwachting van een meerling of op bedrust? Dan is het aan te raden om je sessie een beetje vroeger te hebben, als je 6-7 maanden zwanger bent.

Ben je weinig aangekomen tijdens je zwangerschap? Dan kan je wachten tot 8-9 maanden, maar hou natuurlijk altijd rekening met het feit dat je kindje te vroeg geboren zou kunnen worden.

Het idee is om je sessie te hebben als je buik lekker rond is, maar voordat je hele lichaam opzwelt en ongemakkelijk is.

With my family we had a beautiful maternity beach photo session. From the moment we got in touch with Joke we enjoyed a prompt and excellent service. As the photo shoot was approaching we received useful information how to get ready for the shoot and what to expect on the day. It couldn’t have been a better experience. We all felt at ease and our photos are proof of just that. Excellent service, beautiful work – would highly recommend their services. Thank you Joke!

Victoria Lechner
Wat moeten m’n partner / kinderen aan?2021-01-02T19:51:08+01:00

Ik raad je aan om ook aandacht te schenken aan de kledij voor je partner en kinderen. Het is fijn als de kledij van je partner en kinderen gelijkaardig is als jouw kledij. Dit betekent niet dat iedereen exact dezelfde kleuren aan moet, maar het is wel mooi als je dezelfde stijl en kleurpallet gebruikt.

Als je kiest voor een fancy / formele look tijdens je fotosessie, hou er dan rekening mee dat je partner en kinderen ook een formelere stijl dragen. Kom je voor een casual fotoshoot, laat je partner en kinderen dan in eenvoudigere kledij komen. Vermijd overigens logo’s, teksten, drukke patronen etc. op de kledij. Dit werkt erg afleidend.

Als je jouw fotoshoot hebt geboekt, ontvang je een brochure met hierin enkele tips hoe je het beste kledij met elkaar kan doen matchen.

Welke kledij draag ik het beste tijdens m’n zwangerschapsshoot?2021-01-02T19:49:45+01:00

Voor onze fotoshoot nodig ik je graag uit om een kijkje te nemen in m’n collectie zwangerschapsjurken. Ik heb jurken van diverse merken in allerlei stijlen, maten en kleuren, dus hier vind je vast en zeker dé jurk voor jouw fotoshoot. Afhankelijk van het type fotoshoot, kan je 1 of meerdere jurken kiezen uit m’n collectie. Indien gewenst kan je voor de fotoshoot alvast een kijkje komen nemen in m’n studio om jouw favoriete jurk te passen.

Ik wil natuurlijk je excuus niet wegnemen om te gaan winkelen :-). Breng gerust zelf twee tot vier outfits mee. Ik hou ervan om meerdere outfits te gebruiken tijdens de fotoshoots, zo worden de foto’s veelzijdiger.

Mijn belangrijkste advies is om iets te dragen waar je je zowel comfortabel als mooi en goed in voelt. Draag huidskleur ondergoed en een ondersteunende, goed passende BH. Tussen ons dames, ik weet dat borsten veel veranderen tijdens de zwangerschap, kies daarom een nieuwe bh die perfect past om ongemak te voorkomen!

Wanneer we onze sessie plannen, ontvang je nog een brochure met tips om zo volledig voorbereid te zijn op onze sessie.

Werk je tijdens het weekend?2021-01-02T20:40:44+01:00

Ik werk beperkt op zaterdag (1x per maand), enkel voor gezinnen met kind(eren). Dus wil je een fotoshoot inplannen op een zaterdag, dan wacht je het best niet te lang met vast leggen.