Een zwangerschapsfotoshoot wordt het beste ingepland als je tussen de 7-8 maanden zwanger bent. Dan is je buik mooi rond, maar heb je (hopelijk) nog niet veel andere kwaaltjes. Elke situatie is echter uniek; indien je in verwachting bent van een meerling of op bedrust bent, dan is het aangeraden om de fotoshoot eerder te doen (tussen de 6-7 maanden). Heb je een kleine, haast onzichtbare buik en verder geen klachten? Dan is het aangeraden om te wachten tot de 8-9de maand. Het allerbelangrijkste is dat je je goed voelt en dat je buik mooi zichtbaar in beeld gebracht kan worden.

Tijdens een zwangerschapsreportage zal je op een andere manier bewegen dan normaal, hierdoor kan het best uitputtend zijn voor je lichaam. Daarom is het belangrijk om jezelf goed te verzorgen voor de fotoreportage:

• Eet een goed uitgebalanceerde maaltijd met koolhydraten en eiwitten
• Drink veel water
• Doe rustig aan 1-2 uur voor je sessie (ideaal moment voor haar/make-up)

Zorg er eveneens voor dat je partner en kinderen zonder honger naar de fotoshoot komen. Breng tijdens de fotoshoot extra water mee en eventueel wat snacks.

Voor de fotoreportage zullen we uitgebreid contact hebben en je wensen bespreken. Mijn belangrijkste doel is dat je met het volste vertrouwen naar de fotoshoot komt, en dat het een leuke en relaxte ervaring wordt. Tijdens ons kennismakingsgesprek help ik je meekiezen uit m’n jurken-collectie, geef ik tips voor de kledij van je partner en/of kinderen en bespreken we wat je uiteindelijke doel voor de fotoshoot is. Bij een fotoshoot voor een fotoalbum wordt namelijk anders gefotografeerd, dan bij een fotoreportage voor een canvasreeks. Bij een canvasreeks wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met kleuren van de ruimte waar de foto’s zullen komen. Het is dus belangrijk om op voorhand al een idee te hebben wat je uiteindelijk wilt doen met de foto’s.