Een tijdje geleden hield ik, samen met With Baby Love een toffe win-actie. Shauni was de gelukkige winnares en won een newborn fotoshoot! Ze was op 15 januari (mijn verjaardag) uitgerekend. Haar dochtertje liet wat op zich wachten, maar uiteindelijk werd haar prachtige meisje op 20 januari geboren. Ze kreeg de mooie naam Félien. Het eerste wat in Shauni opkwam toen ze haar dochter mocht ontmoeten was « Wat een mooi en groot kindje » en natuurlijk tranen van geluk. Ik kon niet wachten om bij hen thuis een mooie newborn fotoshoot te verzorgen.

Toen Félien 9 dagen oud was, was het eindelijk zover. Ik ging met een auto vol accessoires, doeken en cameraspullen richting Dendermonde en zette m’n spulletjes op in hun woonkamer. Félien was heerlijk rustig, maar in slapen had ze niet echt zin. Gelukkig is een wakkere baby net zo schattig en lief om te fotograferen, als een slapende baby. Het enige verschil is dat je bij een slapende baby veel makkelijker verschillende poses kan uitwerken.

Van zodra Félien eindelijk in slaap viel, ging ik aan de slag met het maken van slapende foto’s, maar dat duurde helaas niet erg lang. Het meisje was erg gevoelig & bij de kleinste beweging werd ze toch weer wakker. Maar dat weerhield me niet om te fotograferen. Geduld loont namelijk altijd ;-).

Als ik Shauni vraag naar haar favoriete onderdeel van de shoot, antwoord ze: « Dat ons Félien niet wou slapen maar toch zo fotogeniek was. Het speelse zie je nu ook in het resultaat ».

Als ik Shauni vraag of ze stress had voor de shoot, zegt ze het volgende: « Ik had wel wat schrik op voorhand omdat ik niet goed wist hoe ons Félien ging zijn maar uiteindelijk om niet in slaap te willen vallen, vond ik het een super leuke ervaring. »

Als ik Shauni vraag naar tips voor toekomstige mama’s die ook een shoot hebben gepland, dan zegt ze het volgende: « Geen stress hebben. Joke is zeer ervaren en heeft vele trucjes om je baby toch even te laten slapen. » Ter voorbereiding van newborn shoots bezorg ik altijd een gids met tips over hoe je je het beste kan voorbereiden op een shoot. Shauni was erg goed voorbereid & heeft zelf ook nog enkele tips voor toekomstige ouders die een newborn shoot hebben gepland: « Op tijd haar borstvoeding gegeven en haar constant krabwandjes aangedaan om geen wondjes te hebben op haar gezicht. »

Ik heb met volle teugen genoten van deze newborn fotoshoot & deel natuurlijk graag enkele resultaten!

Je bent echt een kei in het vak. je hebt een engelengeduld en heel zachtaardig tegenover ons kleine meid! Een echte aanrader!

Ik vind het ook ontzettend leuk om van elke fotoshoot een mooie video te maken.

Ben jij ook zwanger of ben je net bevallen en heb je eveneens interesse in een newborn fotoshoot? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina & contacteer me voor meer informatie.

Lieve groetjes,

Joke Van Eeghem
info@purelifefotografie.be
0478 16 44 98