Elk jaar viert Vilvoorde als “stad aan het water” de start van het toeristisch vaarseizoen met het Waterfeest. Op zondag 14 mei ben je welkom tussen 11 en 18 uur voor een dag vol entertainment en activiteiten voor jong en oud!

Pure Life Fotografie

Tijdens de Waterfeesten ben ik ook aanwezig in m’n studio. Ik organiseer er namelijk met veel liefde de Moederdag fotoshoots! Meer informatie & inschrijven kan je terugvinden op deze pagina. Deze fotoshoots gaan door van 10u-12u. Van 12u – 15u open ik de deuren van de fotostudio, zodat je eens kan binnen piepen, een fotoshoot kan inplannen of een babbeltje kan slaan!

Locatie

Het Waterfeest vindt plaats op de Steenkaai (vanaf De Kruitfabriek tot aan het Broekplein) en op het Broekplein zelf.

Gegidste fiets- en wandeltochten

 • Domein Drie Fonteinen en Japanse tuin – start om 11 uur: een absolute must voor liefhebbers van natuur en geschiedenis. Deze wandeling van 4 kilometer brengt je in een 5 hectare grote oase van rust en groen.
 • Street Art fietstocht – start om 14 uur: ontdek het verhaal achter de Vilvoordse parels. De fietstocht van 10 kilometer is een geweldige manier om de diversiteit van deze kunstwerken te ontdekken.
 • Vilvoords Water – start om 15 uur: een parcours dwars doorheen de stad én het groen. Kom meer te weten in deze wandeling van 5 kilometer over het water in Vilvoorde en laat je onderweg verrassen door boeiende verhalen.

Inschrijven is aangeraden. Indien er nog plaats is, kan je ter plekke aansluiten.

Klik hier om in te schrijven.

Vertrek: Broekplein aan de Visit Vilvoorde toeristische stand.

Activiteiten Steenkaai

 • Openfabrieksdag De Kruitfabriek: neem een kijkje in de ateliers van de partners van deze bruisend culturele plek waar kunst, muziek en creativiteit samenkomen. Spring binnen bij Circolito of neem een kijkje bij fietsherstelplaats Mobyspot en Pure Life fotostudio.
 • Rivertours vaartochten inclusief gids aan boord: een boottocht van 45 minuten voorbij de Parmentierloods met mooi zicht op de koeltorens. Bij het terugkeren vaar je voorbij park Drie Fonteinen met zicht op de Budabrug.

Opgelet: de boot vertrekt tegenover het Broekplein, aan het begin van de Salangaanbrug stipt om 10, 11, 13, 14, 15 en 16 uur.

 • Historische schepen aan de kade

De Steenkaai is het decor van een bijzondere gebeurtenis. Historische schepen meren aan als onderdeel van het varend erfgoed. De schepen zijn Brabo 3, Maria Magdalena, Vrouwe Nele, M4, Vrede. Bewonder deze schepen en zeilboten van aan de kade.

 • Kinderboot Rösli

Evenementenschip Rösli wordt omgetoverd tot een kinderboot. Laat je kinderenlaten schminken, in uiteenlopende figuren, van piraat tot zeemeermin. Of misschien kiezen ze voor glittertattoo?

 • Rommelmarkt

Een must-visit voor iedereen die van snuffelen en struinen houdt! Op de rommelmarkt vind je een breed scala aan spullen, van retro kleding en boeken tot vintage sieraden.

Activiteiten Broekplein

 • Markt van de Smaak – Straffe Streek

Het Broekplein wordt een exclusieve markt van geuren, kleuren en smaken met een sterk lokaal karakter. Snuister langs verschillende standen, proef van lokale lekkernijen en dompel je onder in onze Straffe Streek. Een dertigtal straffe streek-en hoeveproducenten vertellen je meer over hun ambacht en passie voor hun product. Bovendien staan er genoeg picknickbanken om in alle rust te genieten van de sfeer en lokale lekkernijen.

 • Aperitiefconcert Tram 58 en live radio

Muziekgroep Tram 58 staat bekend om hun unieke mix van covers met een Vlaams-Brabantse touch. Ze brengen uiteenlopende muziek, van klassiekers tot hedendaagse hits, en voegen daar hun eigen twist aan toe. Daarnaast zendt Radio Moetoen live uit vanop het Waterfeest.

Tram 58 speelt muziek van 12 tot 14 uur.

 • Kinderzone met springkastelen

Er is een speciale kinderzone voorzien met springkastelen! Dit is de perfecte plek voor kinderen om hun energie kwijt te raken terwijl de ouders even uitblazen.

Smul van een heerlijke Visit Vilvoorde mand op het Waterfeest

Heb je zin in een apéro-, brunch-, tapas- of gebaksmand opgevuld door onze lokale handelaars? Bestel je mand bij een van de 5 deelnemende handelaars naar keuze en wij leveren ze op het Waterfeest. Strijk neer langs het water met de Visit Vilvoorde picknickmand en geniet van het uitzicht.

Bestel de mand minstens 48 uur op voorhand. Meer informatie vind je op www.vilvoorde.be/picknickmand.

Bereikbaarheid

We raden aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, de fiets of te voet te komen. De Steenkaai is op 1,5 kilometer van het station van Vilvoorde gelegen.

Kom je met de wagen? Neem een kijkje op www.vilvoorde.be/parkeerbeleid voor meer info over waar parkeren.