Tijdens jouw zwangerschapsfotoshoot wil je stralen als nooit te voren, want het is natuurlijk een special occasion! Nét daarom heb ik met veel liefde een uitgebreide collectie zwangerschapsjurken en outfits bij elkaar verzameld in de loop der jaren. Zo ben je zeker dat je dé outfit naar jouw wensen vindt in m’n collectie. Het grootste deel van m’n collectie is terug te vinden op m’n website www.zwangerschapsjurktehuur.be of kan je uiteraard zien op m’n portfolio.

Voor jouw fotoshoot verwelkom ik je graag in m’n studio waar je alvast een kijkje kan nemen naar de mogelijkheden. Je kan tijdens die afspraak de jurken voelen, passen en een keuze maken. Heb je een shoot in de studio, dan kan je dit ook doen vlak voor onze fotoshoot.

Het voordeel van even op voorhand langs te komen, is dat je de kledij van je partner en eventuele kinderen op jouw gekozen jurken kan afstemmen.

Uiteraard is het geen vereiste om kledij van mij te dragen tijdens je shoot. Om mooie, tijdloze foto’s te kunnen creëren, geef ik je wel heel graag volgende tips bij het kiezen van je kledij:

Hier kan je alle do’s en don’ts makkelijk terugvinden!

De allerbelangrijkste tip: Wees jezelf! 

Less is More

 • We willen tijdloze foto’s maken, dus probeer ook tijdloze kledij te dragen.
 • Eenvoud is altijd het beste, als je twijfelt, denk dan “Less is More”!
 • Vermijd patronen en strepen, want ze kunnen storend zijn met andere elementen in je portret.
 • Vermijd logo’s, ze kunnen erg storend zijn en de aandacht op zich nemen.

Hou rekening met het geheel

 • Match de stijl en de kleuren van de kledij van iedereen die meegaat op de fotoshoot met elkaar.
 • Je kan ervoor kiezen om 1 iemand in the center of attention te plaatsen door die persoon een “fellere” kleur te laten dragen.

Kleurenkeuze

 • Neutrale kleuren zoals beige, wit, zwart, pastelkleuren en grijs zijn het mooist bij foto’s, maar wil je ook graag fel gekleurde kledij, dan kan dat.
 • Draag kledij waar je goed in past en waar je je goed in voelt. Het is belangrijk dat je makkelijk kan bewegen in de kledij waardoor je meer vertrouwen uitstraalt op de foto’s.

Vergeet de accessoires niet

 • Kleed je van kop tot teen. Zorg ervoor dat je een broek / jurk uitkiest met de juiste schoenen in gedachten. Houdt schoenen simpel of kies voor blootsvoets.
 • Ik raad je aan om het gebruik van juwelen te minimaliseren. De juwelen die je op dagelijkse basis draagt zijn prima, maar vermijd te veel juwelen die je normaal niet zou dragen. Hou de juwelen simpel, neutraal van kleuren en tijdloos.
 • Draag je make-up en je haar zoals je die altijd hebt. Het is niet het moment om te gaan experimenten met een nieuwe haarstijl of nieuwe make-up, waarbij je je minder comfortabel voelt.

Hou rekening met het einddoel van je foto’s

 • Wil je graag je foto’s in je interieur? Hou er dan rekening mee dat de kleren die je draagt, matchen met de stijl en de kleuren in jouw interieur.

En hou uiteraard rekening met het seizoen en het voorspelde weer

 • Is het een koude dag? Breng dan zeker warme schoenen mee, een extra pull of dikke jas om je tussendoor even op te warmen. Een muts, sjaal etc. Vergeet ook zeker niet om je kids extra dik aan te kleden.
 • Is het lekker warm? Hou er dan rekening mee dat je je kinderen geen te dikke kledij aan trekt (hemdjes mogen gerust af!), en draag zelf ook comfortabele, losse kleding waarin je niet te hard zweet.

Bij twijfel, breng gerust meerdere setjes mee zodat we ter plaatse uit kunnen kiezen.

Heb je vragen, twijfel niet om me te contacteren. Ik help je uiteraard graag verder!

Lieve Groetjes,

Joke