Verschoon je baby voor de fotoshoot en laatste voeding met een frisse, schone luier. Doe deze losjes aan zodat er geen drukplekjes op de huid zichtbaar worden. Het is niet nodig om je baby weer helemaal aan te kleden. Doe je baby enkel een pamper aan en wikkel hem/haar in een dekentje of trek je baby makkelijk zittende kledij aan (die makkelijk af te doen zijn). Stel dat de baby in slaap valt tijdens het voeden of de autorit, dan kunnen we alsnog de kleertjes makkelijk aftrekken, zonder de baby wakker te moeten maken. Dit zorgt voor een vlottere overgang. Wil je wel graag een speciale outfit? doe je baby dan deze outfit aan en dan fotograferen we hem/haar als eerste daarin. 

Ga jij als mama ook mee op de foto? Dan kan je gebruik maken van m’n collectie zwangerschapsjurken. Ook zonder zwangerschapsbuik zijn deze prachtig voor mama-baby foto’s. Welke jurk je precies aantrekt, kunnen we op voorhand bespreken. Vermijd een overdaad aan juwelen. Het is aan te raden om make-up te dragen, vooral mascara, maar vermijd altijd overdaad. De kans is groot dat je handen zichtbaar in beeld komen, probeer daarom je handen zo verzorgd mogelijk te hebben. Pas de kledij van je partner en kinderen aan, aan de stijl en kleuren van jouw gekozen jurk. Zorg ervoor dat de kleuren effen en zacht zijn. Vermijdt felle kleuren, logo’s en drukke prints. Laat de kledij van iedereen zo goed mogelijk met elkaar afstemmen. In de ruimte waar we gaan fotograferen is het warm, dus hou hier rekening mee bij de keuze van de kledij. 

Hou er rekening mee dat de kledij vuil zou kunnen worden als je naakte baby beslist om te plassen. Zorg dus altijd voor reservekledij. 

Papa’s dragen het best een effen t-shirt/hemd en een mooie geklede broek. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een zwarte t-shirt en/of creme-kleurig hemd. Heb je bv. speciale tattoo’s? Dan kan het een heel mooi effect geven om met ontbloot bovenlijf op de foto te gaan met je baby.  

Voor de broertjes raad ik aan om een jeansbroek aan te trekken, op blote voeten en bloot bovenlijf of een simpele t-shirt. Heb je zelf een stijlvolle jurk aan? Laat je zoontje dan een mooie broek en simpel hemdje dragen, met mooi geklede schoenen. 

Voor de zusjes raad ik aan om een paar van haar favoriete jurken klaar te hebben. Dan kiezen we samen welke jurk het best bij het geheel past.