De meest gestelde vraag die ik krijg ter voorbereiding van hun newborn shoot is; “Wat als m’n baby niet rustig is of niet slaapt tijdens de newborn shoot?”. Een heel terechte vraag, maar je hoeft je hier zeker niet ongerust over te voelen.

Voor jouw fotoshoot ontvang je sowieso enkele tips zodat je baby zo goed als mogelijk voorbereid is op zijn/haar fotoshoot. Maar ook tijdens de shoot zelf, heb ik natuurlijk tal van oplossingen voor een onrustige baby. Ik soms ze graag voor je op, want ook als nieuwe ouder kan je deze tips toepassen om je kindje rustig te krijgen :-).

Voorbereidingen voor ouders voor de fotoshoot

Voor je shoot, ontvang je een e-mail van me, met volgende tips:

 • Voed je baby 3 uur voor de fotoshoot.
  Geef je baby een volledige voeding voordat je vertrekt naar de studio, zo kan de baby in de auto wat loom worden en kunnen we gelijk starten met de fotoshoot. Woon je dichtbij de studio? Geef gerust de voeding in de studio.
 • Breng een flesje melk.
  Als je borstvoeding geeft, probeer wat melk te kolven en breng het mee in een flesje. Als de baby tijdens de fotoshoot goed ligt, maar hongerig wordt, is een flesje handiger om mee te werken. Als je liever gewoon borstvoeding geeft, is dat uiteraard ook geen probleem, dan pauzeren we gewoon even tot de baby zich weer helemaal lekker voelt.
 • Hou je baby wakker voor de fotoshoot & geef hem/haar een badje!
  Nadat je jouw baby z’n voeding hebt gegeven 3u voor de fotoshoot, speel, praat en zing met je baby om hem/haar wakker te houden. Het is ook goed idee als hij/zij een badje krijgt voor de laatste voeding. Hierdoor wordt je baby extra slaperig na het drinken voor de fotoshoot en is hij/zij klaar voor een lange slaap.
 • Breng een speen mee
  Een speen helpt altijd snel om je baby rustig te krijgen. Ook al gebruik je normaal geen speentje, is het wel heel fijn om er een bij de hand te hebben, het versnelt de fotoshoot als je baby onrustig is.
 • Wees geduldig
  Nadat je baby zijn/haar buikje vol heeft gedronken, is het mogelijk dat hij/zij niet onmiddellijk in een diepe slaap valt. Ga niet stressen, want dat kan de baby voelen. We nemen alle tijd die nodig is, om je baby in slaap te krijgen, zodat we de mooiste foto’s kunnen maken!

Wat ik tijdens de shoot doe om jouw baby rustig te maken.

 • Warmte
  Baby’s houden van warmte, dus ik doe er alles aan om m’n studio zo warm mogelijk te maken. De verwarming staat hoog & ik gebruik een draagbare verwarming om specifiek de plek waar ik je baby fotografeer, extra warm te maken.
 • Rockit baby rocker
  Tijdens jouw fotoshoot zal je zien dat de newborn tafel die ik gebruik, beweegt. Je droomt het niet, aan 1 van de poten van de tafel is een Rockit baby geïnstalleerd. Dit toestelletje laat de tafel rustig bewegen, waardoor je baby letterlijk in slaap gewiegd wordt, als hij/zij erop ligt. Dit toestelletje kan je zelf ook aankopen en aan bv. je kinderwagen monteren, zo wordt je kindje automatisch in slaap gewiegd. Kopen kan via deze link.
 • Inbakeren
  Bij het begin van de fotoshoot zal ik je kindje inbakeren in meerdere wraps. Door je kindje in te bakeren, wordt hij/zij automatisch rustig en vaak ook slaperig. Tijdens de shoot haal ik de wraps 1 voor 1 van je baby af, om zo verschillende looks te kunnen fotograferen tijdens de shoot. De wraps die ik gebruik, zijn specifiek gemaakt voor fotoshoots & dus niet aangeraden voor dagelijks gebruik. Maar, merk je dat je baby ervan houdt om ingebakerd te zijn, dan raad ik je aan om een inbakerdoek zoals deze aan te kopen.
 • Baby Shusher
  De Baby Shusher is een app, waarbij er een shhh-geluid continu wordt herhaald. Dit geluid doet je baby denken aan het geluid in de baarmoeder (het stromende bloed van de mama) en maakt je kindje dus ook rustig. De app kan gedownload worden via deze link.
 • Yoga bal
  Tijdens jouw newborn shoot heb ik m’n yoga bal (waar ik normaal ook achter de computer op zit) bij de hand. Op de yoga bal baker ik je kindje en “bounce” ik rustig op en neer met je kindje. Zo worden baby’s ook vaak erg rustig. zeker als een baby krampjes heeft, helpt het om op een yoga bal rustig te bouncen. Ik heb een hele fijne yoga-bal, dezelfde kan je via deze link aankopen.
 • Mama knows best
  Als mama weet je heel goed wat je kindje het liefst heeft. Hoe hij/zij het rustigst wordt. Sommige baby’s liggen graag op hun rug, sommige houden ervan om rechtop gehouden te worden, soms hebben ze last van reflux etc. Ook hier hou ik uiteraard rekening mee tijdens het fotograferen van jouw kindje.
 • Go with the flow
  Ik volg bovenal de signalen van de baby. Een baby kan heel goed aangeven waarom hij/zij onrustig is. Dus ik volg alle tekenen, heeft hij/zij honger, dan pauzeren we even om hem/haar te voeden. Heeft hij/zij krampjes, dan zit ik even op de yoga bal of masseer de buik een beetje tot het betert … Het gebeurd zelden dat een baby gedurende de ganse fotoshoot onrustig is, dankzij alle bovenstaande tips :-).

Dankzij deze voorbereidingstips en technieken die ik tijdens onze newborn shoot gebruik, wordt je baby gegarandeerd rustig en krijgen we prachtige foto’s van jouw baby! Heb jij nog leuke tips? Deel ze gerust hieronder!

Meer weten over newborn shoots? Neem dan zeker een kijkje op m’n newborn fotografie pagina.