Wat ik zelf het meest heb gemist, net na de geboorte van m’n zoontje, is het hebben van mooie gezinsfoto’s. En dan vooral foto’s waar ik zelf op stond … Als fotografe sta ik uiteraard altijd klaar om iedereen rond me te fotograferen, dus foto’s van m’n man & zoontje heb ik in overvloed … Alleen lijkt het wel alsof ik niet besta als ik terugkijk in m’n fotogeschiedenis 🙁 .. Als ik 2 (niet-selfies) foto’s heb, die gemaakt werden binnen de eerste maanden na de geboorte van m’n zoontje, dan is het veel … En achteraf gezien, is dit zo’n gemis! Want die prille, tedere band is zo ontzettend mooi & sterk … Nét dat is het vastleggen waard …

Er is nu eenmaal altijd wel iemand binnen het gezin de “fotograaf”, met als gevolg dat die persoon op foto niet lijkt te bestaan …

Daarom enkele tips: 

  • Ben je net bevallen en verblijf je nog in het ziekenhuis? Schroom er niet voor terug om aan het personeel te vragen of ze enkele foto’s van jullie samen kunnen maken. Geloof me, deze prille foto’s worden onbetaalbaar na verloop van tijd …
  • Heb je kraambezoek over de vloer? Maak dan uiteraard ook foto’s met hen, maar wellicht is dat ook hét uitgelezen moment om je bezoek te vragen of zij een mooie gezinsfoto van jullie kunnen maken. Een extra paar handen helpt enorm!
  • Mis je die extra paar handen? Plaats dan je GSM (of nog beter, je fotocamera) ergens op een kastje (op dezelfde hoogte als jullie zitten / staan) en maak met de timer-functie enkele mooie gezinsfoto’s. Zet de functie van je GSM ook onmiddellijk dat er meerdere foto’s snel na elkaar gemaakt worden. Zo kunnen jullie snel verschillende “poses” doen (baby knuffelen, baby kussen, elkaar omhelzen, kijken naar de camera, kijken naar de baby …), zonder dat je telkens opnieuw “gestoord” wordt door naar de camera te moeten gaan.
  • Maak veel selfies! Maak van alle leuke, zowel unieke als dagdagelijkse momentjes selfies. Zowel van jezelf met je kindje, maar ook samen met je partner & broertjes / zusjes. Hoe meer foto’s, hoe leuker!

Heb je het gevoel dat je er niet uitkomt om echte, mooie, sprekende foto’s te maken? Waarschijnlijk omdat je er nu geen zin in hebt, geen tijd voor hebt om uit te zoeken hoe het precies moet? Twijfel dan niet om contact met me op te nemen. Als fotografe help ik je uiteraard met veel plezier uit de nood. Ik verwelkom je dan ook graag als gezin in m’n fotostudio om jullie prille band & geluk vast te leggen. Dat kleine lijfje die nog perfect past in jouw armen … Ik smelt telkens weer als ik het zie, hoe ontzettend klein die heerlijke pasgeboren baby’s zijn.

Neem gerust een kijkje op deze pagina en ontdek de mogelijkheden.

Heb je vragen? Twijfel niet om me te contacteren. Ik help je met veel liefde & plezier verder.

Groetjes,

Joke