Vorig jaar kreeg ik een mailtje van Steffie met de vraag of ik haar zwangerschap wou fotograferen. Uiteraard wilde ik dat met veel plezier, maar helaas heeft een zwangerschapsvergiftiging & vroeggeboorte van haar dochtertje daar een stokje voor gestoken. Op 1 januari werd Eline dan ook als piepklein meisje geboren. Na een lange periode werd Steffie met Eline eindelijk uit het ziekenhuis ontslagen en konden ze thuis hun leven starten.

Omdat de zwangerschapsshoot niet door kon gaan, hadden we die omgezet naar een newborn fotoshoot. Ik vond het dan ook ontzettend leuk om het gloednieuwe gezinnetje te mogen verwelkomen in m’n studio voor hun Loving Arms fotoshoot.

Eline had er niet heel erg veel zin in, maar tussen de huilbuien en het voeden door, is de opzet voor gezinsfoto’s toch gelukt. Als ik Steffie vraag naar haar favoriete onderdeel van de shoot, antwoordt ze: “De volle 5 minuten dat Eline niet weende of haar tut wou.” Veel langer heeft het inderdaad niet geduurd, maar gelukkig voldoende om mooie foto’s te maken.

Als ik haar vraag naar tips voor toekomstige klanten van me, dan antwoordt ze: “Laat het los!”. Dat is naar mijn mening ook het beste advies. Baby’s heb je niet in de hand, je kan hopen dat het vlot gaat tijdens een newborn fotoshoot, maar het is altijd erg onvoorspelbaar. We kunnen ons alleen maar schikken naar de baby & het voor hem / haar zo fijn mogelijk maken. Geduld is daarbij van essentieel belang (gelukkig heb ik die voor baby’s onuitputtelijk :-)).

Tijdens de fotoshoot was Eline bijna 4 maanden oud, maar door haar vroeggeboorte was ze nog erg klein. Ik vind het zo ontzettend mooi om baby’s in de liefdevolle armen van hun ouders te mogen fotograferen. Het zijn hoe dan ook momenten om als ouder voor eeuwig te koesteren.

Joke is een topdame met engelengeduld. Dankzij haar professionaliteit hadden we prachtige foto’s van onze kleine spruit. Bovendien is Joke enorm flexibel. Door de COVID-crisis, een zwangerschapsvergiftiging & een vroeggeboorte moesten we ons hele plan aanpassen. Joke ging daarin perfect mee, was empathisch en zocht samen met ons naar oplossingen.

Ben jij ook zwanger en heb je interesse in een newborn fotoreportage? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina & contacteer me voor meer informatie.

Lieve groetjes,

Joke Van Eeghem
info@purelifefotografie.be
0478 16 44 98