Als fotograaf in Vlaanderen is het ondenkbaar om geen fotostudio te hebben. De helft van de tijd is het helaas onmogelijk om buiten te fotograferen (denk aan de winter, snel donker, regen…) . Zeker als je je specialiseert in zwangerschaps- en newborn fotografie, zoals ik. Ik hou van de natuur, dus m’n zwangerschapsfotoshoots laat ik héél graag doorgaan in de buitenlucht. Ik hou ervan om nieuwe locaties te ontdekken en om de mooie natuur mee te integreren in de foto’s die ik maak. Maar helaas is dat dus niet altijd mogelijk … Daarom ben ik uiteraard superblij dat ik een geweldige fotostudio heb! Sinds oktober 2022 ben ik verhuisd naar een superleuke, erg ruime ruimte in de Kruitfabriek in Vilvoorde. De ruimte heeft hoge plafonds en straalt creativiteit uit. Dé ideale plek om m’n ding in alle vrijheid te doen … Heerlijk vind ik het daar.

Vilvoorde klinkt iedereen uiteraard gekend in de oren, maar er rust toch soms een fout beeld over Vilvoorde. Zo hoor ik vaak dat mensen denken dat het in Brussel ligt, wat dus niet klopt. Het is een Vlaamse gemeente, die grenst aan Brussel. Hierdoor is het super centraal gelegen in België en heel makkelijk bereikbaar met zowel de auto, als het openbaar vervoer. Er zijn veel mooie parken, fijne restaurants, leuke winkels …

Behalve dat ik zelf met veel plezier woon in Vilvoorde en werk in de superleuke Kruitfabriek, zijn er nog meer leuke bedrijven die er zich mogen huisvesten. De Kruitfabriek is een zelfstandige en soms eigenzinnige culturele plek.  In het weekend kan je er lekker van koffie genieten bij GAYO, baby’s en peuters kunnen er naar de creche van het Zonnetje, op elke eerste zondag van de maand wordt een heerlijke brunch en leuke brocante markt georganiseerd, de zaal van de Kruitfabriek is te huur voor evenementen, er is een leuke circusschool, een fietsenmaker, een atelier, een zwart-op-wit ophaalpunt en nog zoveel meer. Het ligt ook vlak naast het kanaal Brussel – Schelde. Je kan er makkelijk parkeren. Het is een echte upcoming neighbourhood!

Kom jij binnenkort eens langs?