Weet je wat ik jammer vindt in deze digitale tijd? Bijna iedereen maakt 1000den foto’s, maar ze blijven op je computer of telefoon staan … Er gebeurd verder maar weinig mee. Zelf ik – als fotografe – ben er schuldig aan. Ik heb zoveel foto’s op m’n computer, dat ik niet weet waar eerst te beginnen …

Het is een traditie bij ons om van elke reis die we maken een fotoboek te maken. Dat heb ik gedaan – Waw, ik schaam me om dit te zeggen – tot 4 jaar geleden. Want toen is m’n zoontje geboren en had ik het te druk met het reilen en zeilen in een dag & het maken foto’s voor klanten, dat ik m’n eigen reisboeken die ik best belangrijk vind, ben vergeten!

Nu – door de corona crisis – heb ik eindelijk tijd gevonden om deze traditie voort te zetten! Even alle foto’s van elke reis die ik sindsdien samen met m’n gezin heb gemaakt, herbekijken. Selecteren welke foto’s we in een album willen. Gebruik maken van simpele software, zoals de super gebruiksvriendelijke software van Fotofabriek voor het maken van een album en bestellen maar … Zo simpel is het eigenlijk. Het is een stuk betaalbaarder dan vroeger, prachtige kwaliteit en het is nu eenmaal zoveel leuker om door een album te bladeren van je reisfoto’s, dan ze op je computer te bekijken. In een album is het tastbaar, het voelt echter & je kan er even bij stilstaan en dat leuke verhaal vertellen.

Van Fotofabriek mocht ik ook hun Retroprints testen. Ik was er eerst wat twijfelachtig over. Het is niet iets wat ik ‘normaal’ zou kopen of bestellen. Maar tijdens het bestellen kreeg ik gelijk een preview en m’n enthousiasme was helemaal gewekt. Wat een leuke fotoprints om creatief mee aan de slag te gaan! Denk aan een ‘waslijntje’ of prikbord met deze retroprint foto’s om je kamer op te vrolijken, een ideale cadeau om mensen blij mee te maken tijdens deze crisis, superleuk om een album mee te vullen én daar bovenop gemaakt met een prachtige kwaliteit (en geloof me, ik ben érg kritisch met m’n fotograaf-ogen), héél betaalbaar en de volgende dag (op een zaterdag) had ik het al in huis! Zeker de moeite waard dus om eens de mogelijkheden te bekijken bij Fotofabriek en je digitale foto’s tot leven te wekken.

Ik ben erg benieuwd of je ermee aan de slag gaat én ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jouw resultaten! Delen mag uiteraard :-).

Heb jij nog tips voor leuke fotoproducten en -cadeau’s? Laat het me weten!

Lieve groetjes,

Joke Van Eeghem
www.purelifefotografie.be
Geschreven voor Fotofabriek.nl