Word je binnenkort voor het eerst een ouder? Dan is het altijd handig om te weten wat je allemaal alvast kunt voorbereiden voordat je kindje komt! Speciaal voor jou heeft Babysits een lijstje gemaakt om het proces ietwat te vergemakkelijken.

Een zwangerschapsverklaring

Regel een zwangerschapsverklaring bij je verloskundige. Deze kun je aan je werkgever geven, zodat je zwangerschapsverlof geregeld kan worden.

Zwangerschapsfotografie

Dit is natuurlijk niet iets wat je perse moet doen als je zwanger bent, maar hoe tof is het als je vanaf het moment dat je zwanger bent, elke maand een foto maakt van je buik. Zo kun je zien hoe snel je buikt groeit per maand. Je kunt ook een zwangerschapsfotoshoot houden. Door foto’s te maken tijdens je zwangerschap, zul je deze bijzondere tijd altijd herinneren. Denk ook al tijdens je zwangerschap na over newborn foto’s! Deze worden het beste gemaakt als de baby jonger is dan 14 dagen, dus om zeker te zijn om bij jouw favoriete fotograaf terecht te kunnen, is het aan te raden om nog tijdens je zwangerschap te boeken.

Zwangerschapscursussen

Zorg ervoor dat je zowel mentaal en fysiek fit bent voordat je gaat bevallen. Zwangerschapscursussen kunnen je hiermee helpen. Hiernaast leer je tijdens zo‘n cursus ook nog eens veel dingen die handig van pas zouden kunnen komen.

Doopsuiker en geboortekaartjes

Het is nooit te vroeg om alvast aan het doopsuiker of de geboortekaartjes te denken. Tijdens je zwangerschap kun je alvast nadenken over wat voor presentje je aan je vrienden en familie wilt geven wanneer je kindje eindelijk geboren is.

Het slaapkamertje

Misschien wel een van de leukste dingen die je vast kunt voorbereiden is het slaapkamertje van je baby. Wees creatief en maak een leuke, serene, maar zeker ook knusse slaapkamer voor je baby. Probeer het slaapkamertje af te hebben voor je bevalling. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je nog moet klussen na je bevalling.

Babyspullen
Een kinderwagen, een couveuse, speentjes, kledij, eten, dekentjes, knuffeltjes etc. Er zijn honderde dingen die je moet aanschaffen voor je baby. Probeer elke maand een aantal producten aan te schaffen, zodat je dit niet op het laatste moment hoeft te doen.

Babyshower

Eindelijk kun je die babyshower geven waar je zo over gedroomd hebt! Laat een vriend, vriendin of familielid de babyshower organiseren, zodat jij je hier niet teveel mee bezig hoeft te houden en je volop kunt genieten van je zwangerschap. Tip: maak een lijstje met producten die je nog nodig hebt voor je baby, zoals kledij, spuugdoekjes etc. Op deze manier hoef je zelf een stuk minder aan te schaffen voor je kindje.

Kinderopvang

Wellicht lijkt het wat vroeg om tijdens de zwangerschap al na te denken over kinderopvang. Het is echter verstandig om hier alvast over na te denken. Mocht je plotseling ziek worden of om een andere reden een babysitter nodig hebben voor je baby, dan weet je in ieder geval op wie je kunt rekenen. Heb je nog geen babysitter gevonden? Het online platform Babysits, is een online community waar je als ouder gemakkelijk een babysitter in de buurt kunt vinden.

Kraamzorg

Regel je kraamzorg samen met je verloskundige. De eerste 10 dagen na de bevalling zal de kraamverzorger je helpen met je huishoudelijke taken en met je baby. Ook krijg je van de kraamverzorger veel handige tips die je kunt naleven bij de verzorging van je baby.

Vluchtkoffer

Tot slot, vergeet je vluchtkoffer niet! Probeer uiterlijk twee weken voor de datum dat je bent uitgerekend je vluchtkoffer alvast klaar te hebben staan. Mocht je vroegtijdig bevallen dan heb je tenminste alles al voorbereid en hoef je je geen zorgen meer te maken of je iets vergeten bent of niet.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je moet voorbereiden tijdens de zwangerschap. Maar door de bovenstaande tips te volgen, ben je al aardig op weg!

Deze blog is geschreven door Soraya van Nieuwaal, Community Manager van Babysits.be

Heb je zelf ook nog tips die je hier graag wilt bij vermelden? Laat het me dan zeker weten!
Je kan mailen naar info@purelifefotografie.be met je suggesties :-).

Lieve groetjes
Joke Van Eeghem