Het vastleggen van de eerste momenten van je pasgeboren baby is een onvergetelijke ervaring. Een newborn fotoshoot biedt de mogelijkheid om de tederheid, onschuld en liefde in prachtige beelden te vangen. Als ervaren fotograaf begrijp ik hoe belangrijk het is om ouders voor te bereiden op zo’n bijzondere sessie. In deze blog deel ik graag enkele waardevolle tips en adviezen om ervoor te zorgen dat jullie newborn fotoshoot een groot succes wordt.

 1. Kies de perfecte tijd
  De eerste twee weken na de geboorte zijn ideaal voor een newborn fotoshoot. Baby’s zijn meestal nog slaperig en gemakkelijk te kalmeren, waardoor we ze in schattige poses kunnen leggen. Het is een unieke gelegenheid om die momenten van rust en vrede vast te leggen.
 2. Creëer een warme omgeving
  Om ervoor te zorgen dat je baby comfortabel blijft, is het essentieel om de fotoshootruimte op een aangename temperatuur te houden, daarom is het in m’n studio heerlijk warm tijdens jouw newborn shoot. Dit zorgt ervoor dat je kleintje het niet koud heeft, zelfs als we foto’s maken met minimale kleding.
 3. Een tevreden buikje
  Een tevreden baby is een rustige baby. Zorg ervoor dat je baby goed gevoed en tevreden is voordat we beginnen. Dit helpt bij het creëren van een ontspannen sfeer tijdens de fotoshoot.
 4. Ontspanning en kalmering
  Bij het werken met pasgeborenen is het belangrijk om een rustige en kalme omgeving te creëren. We kunnen zachte muziek afspelen of gebruikmaken van witte ruis om je baby te kalmeren. Knuffelen en wiegen zijn ook effectieve manieren om je kleintje gerust te stellen.
 5. Creatieve props
  Als ervaren newborn fotograaf beschik ik over een uitgebreide collectie props om de fotoshoot extra speciaal te maken. Denk aan zachte mandjes, schalen, dekens, wraps, mutsjes, haarbandjes en knuffels, allemaal speciaal ontworpen voor pasgeborenen. Deze props zorgen voor comfort en voegen een schattig en betoverend element toe aan de foto’s. Ik kies zorgvuldig de props die passen bij jouw visie en stijl, en positioneer ze veilig en comfortabel voor je baby.
 6. Neem de tijd
  Een newborn fotoshoot vereist geduld. Baby’s hebben hun eigen tempo en het kan even duren voordat we de gewenste poses en uitdrukkingen vastleggen. Wees flexibel en sta open voor spontaniteit. Soms zijn de mooiste momenten ongepland.
 7. Veiligheid boven alles
  Bij het werken met pasgeborenen staat veiligheid altijd voorop. Als ervaren fotograaf heb ik veel ervaring met het veilig hanteren van pasgeborenen. Ik zal ervoor zorgen dat je baby te allen tijde veilig en comfortabel is tijdens de fotoshoot. Jouw gemoedsrust is voor mij van het grootste belang.
 8. Licht voor prachtige foto’s
  Tijdens de fotoshoot in m’n studio gebruiken we een flitser waarmee we zacht, diffuus licht kunnen creëren. Het perfecte licht voor een serene sfeer en adembenemende foto’s.
 9. Geniet van het moment
  De belangrijkste tip die ik kan geven, is om te ontspannen, te genieten en jezelf te zijn tijdens de fotoshoot. Jullie liefde en connectie als ouders stralen vaak door naar je baby en maken de foto’s extra bijzonder. Het gaat erom dat jullie je comfortabel voelen en van deze speciale tijd samen genieten.

Wil je de prachtige momenten van tederheid en onschuld van je pasgeboren baby vastleggen? Bekijk nu de mogelijkheden voor newborn shoots en neem contact met me op om een afspraak te maken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze kostbare herinneringen voor altijd worden gekoesterd.

Als ervaren fotograaf ben ik enthousiast om jullie te helpen bij het creëren van tijdloze beelden die de schoonheid en liefde van jullie gezin weerspiegelen. Klik hier om de mogelijkheden te ontdekken en een onvergetelijke newborn fotoshoot te plannen.

Laat me je helpen bij het vastleggen van de onschatbare momenten van je kleintje!